Yhteystiedot

Marjo Keckman
TtM, fysioterapia
044 710 3866
marjo.keckman@samk.fi

Satu Vaininen
YTT, sosiaaliala
044 710 3865
satu.vaininen@samk.fi

Reetta-Kaisa Kuusiluoma
FM, fysioterapeutti (AMK)
044 710 3929
reetta-kaisa.kuusiluoma@samk.fi

Tietosuojaseloste

Keitä olemme 

Verkkosivustomme osoite on somebody.samk.fi. 

Sivustolla kerrotaan SomeBody®-menetelmästä ja mm. siihen liittyvistä koulutuksistahankkeista ja materiaaleista. 

Suojelemme henkilötietojasi yhdessä 

Voit kysyä hanketoimintaa koskevista tietosuojakäytännöistämme (esim. tietojen keräämisestä, säilyttämisestä tai tarkistus- ja poistamismahdollisuudesta) SomeBody® menetelmäksi kuntien hyvinvointityöhön –hankkeen projektipäälliköltä: Marjo Keckmanmarjo.keckman@samk.fi  

Rekisterin pitäjänä toimii Satakunnan ammattikorkeakoulu (SAMK), jossa on nimetty tietosuojavastaava. Voit olla yhteydessä tietosuojavastaavaan kaikissa henkilötietojasi koskevissa asioissa: tietosuojavastaava@samk.fiLisää SAMKin tietosuojakäytännöistä löytyy sivulta https://www.samk.fi/tietoa-meista/tietosuoja/. Sivulta on luettavissa eri toimijoita koskevat tietosuojaselosteet sekä rekisteröidyn oikeudet, joihin sisältyy myös mahdollisuus tietosuojaa koskevan tarkastuspyynnön tekemiseen. Jos epäilet sivuun kohdistuneen tietomurron, ole yhteydessä SAMKin tietosuojavastaavaan tietosuojavastaava@samk.fi. 

Mitä henkilötietoa keräämme ja miksi 

Media  

Hankkeen tapahtumissa (kuten seminaarit ja koulutuksetsaatetaan ottaa valokuvia toteuttamamme toiminnan taltioimiseksi. Julkaisemme tapahtumissa otettuja kuvia myös sivustollaSomeBodyn Facebook-sivulla (@SomeBodySAMK), Twitterissä (@SomeBodySAMK) ja Instagramissa (@somebody_samk). Jos et halua esiintyä kuvissa tai et halua kuviesi näkyvän sivustollamme tai muussa viestinnässämme (mm. julkaisut, Facebook-sivu), kerro siitä heti kuvaustilanteessa tai mahdollisimman pian asian huomattuasi. Jos julkaisemme kuvasi, kysymme siitä erikseen luvan. Poistamme kuvasi sitä pyytäessäsi. 

Facebook-sivu 

SomeBodyn Facebook-sivua käytetään koulutusten ja tapahtumien markkinointiin ja hankkeen näkyvyyden edistämiseen. Lähetä viesti -toiminto mahdollistaa sivulla yhteydenoton hankehenkilökuntaan. Sivu kerää kävijöistä, sivusta tykänneistä, sivua seuraavista ja julkaisujen nähneistä kävijätilastoa. 

Tilastot erittelevät mm. sivun näyttökertojen, sivutykkäysten ja julkaisun kattavuuden lukumäärät. Facebook-sivun ja yksittäisten julkaisujen markkinointia voidaan kohdentaa sivun tallentamien kävijätilastojen (esim. ikä, sukupuoli, maantieteellinen sijainti) perusteella. Sivun keräämää tilastotietoa ei luovuteta ulkopuolisille tahoille. Sivusta tykänneiden ja sivua seuraavien henkilötiedot (nimi ja henkilökohtainen Facebook-profiili) on sivulla julkisesti nähtävissä. Yksittäinen henkilö voi milloin tahansa lopettasivun tykkäämisen tai seuraamisen, jolloin hänen nimensä poistuu listasta. 

Twitter 

SomeBodyn Twitter-tilillä (@SomeBodySAMKkerrotaan hankkeen ajankohtaisista asioista ja re-twiitataan SomeBody-toimintaan liittyvää materiaalia. Twitteriin tallentuu tieto SomeBody-tilin seuraajista. Tiliä seuraavien henkilötiedot (nimi/nimimerkki ja henkilökohtainen Twittertili) on sivulla julkisesti nähtävissä. Yksittäinen henkilö voi milloin tahansa lopettaa SomeBodytilin seuraamisen, jolloin hänen nimensä poistuu listasta. 

Instagram 

SomeBodyn Instagram-tilillä (@somebody_samk) julkaistaan SomeBodyyn liittyviä kuvia ja edistetään hankkeen sekä koulutusten näkyvyyttä. Instagramiin tallentuu tieto SomeBodytilin seuraajista sekä kuvista tykänneistä käyttäjistäTiliä seuraavien henkilötiedot (nimi/nimimerkki ja henkilökohtainen Instagramtili) on sivulla julkisesti nähtävissä. Yksittäinen henkilö voi milloin tahansa lopettaa SomeBodytilin seuraamisen, jolloin hänen nimensä poistuu listasta. 

SomeBody mobiilisovellus 

SomeBody mobiilisovellus on ladattavissa Play-kaupasta. Sovellus sisältää fiilismittarin sekä SomeBody-mittarin. Sovelluksen käyttäminen vaatii kirjautumisen (sähköpostiosoite). Sähköpostiosoitetta käytetään ainoastaan tarvittaessa uuden salasanan lähettämiseen. Sovellus tallentaa käyttäjän antamat fiilis- ja SomeBody-mittarien vastaukset, jotta käyttäjä itse voi myöhemmin tarkastella niitä. 

Tapahtumat  

Hankkeen yhteydessä järjestettävissä tilaisuuksissa kerätään nimilista. Kerättyjä henkilötietoja käytetään hankkeen tiedottamista ja projektihallinnointia varten. Asiassa toimitaan tietosuojalain (1050/2018) ja EU:n yleisen tietosuoja-asetuksen (GDPR) mukaisesti.  Tilaisuuksissa kerättyjä henkilötietoja ei luovuteta ulkopuoliselle taholle. 

Ilmoittautuminen 

Tapahtumiin ilmoittautuminen toteutetaan sähköpostitse tai sähköisellä e-lomakkeella, jossa kerätään ilmoittautuneesta henkilötietoja (nimi, organisaatio, puhelinnumero, sähköposti). Henkilötietoja käytetään tapahtuman järjestämisessä ja tapahtumasta tiedottamisessa. Lomakkeella kerätään tieto mahdollisesta erityisruokavaliosta. Tätä tietoa käytetään ainoastaan tapahtumien tarjoiluja järjestettäessä. Lomakkeella kysytään lupa henkilötietojen käyttämiseen myös muuhun jatkossa toteutettavaan hanketiedotukseen. 

Uutiskirje

Rekisterissä on henkilön nimi ja sähköpostiosoite. Henkilötietoja säilytetään rekisterissä kunnes rekisteröity pyytää tietojensa poistamista rekisteristä tai hänen sähköpostiosoitteesta tulee virheilmoitus virheellisestä sähköpostiosoitteesta. Muuten tiedot säilytetään 5 vuotta hankkeen päättymisen jälkeen. Rekisteröity voi itse poistua rekisteristä jokaisessa uutiskirjeessä olevan linkin kautta.

Tutkimuksessa kerätty tieto 

Hankkeen tutkimuksen osalta on pyydetty Satakunnan korkeakoulujen ihmistieteiden eettisen toimikunnan puoltoa sekä haettu tutkimusluvat hankkeessa mukana olevilta kunnilta. Asianomasilta kysytään lupa siltä osin, kun käsitellään asiakastietoja ja henkilötietoja. Kun on kyseessä alaikäisiä, kysytään vanhemmilta osallistumislupa. 

Evästeet  

Sivulla vierailut keräävät evästeitä (cookies). Evästeet ovat pieniä tekstitiedostoja, joita vierailemasi sivustot tallentavat käyttämällesi tietokoneelle tai päätelaitteelle. Käydessäsi myöhemmin samalla sivustolla ne kertovat, että olet palannut. Evästeet siis auttavat tunnistamaan selaimen käyttäjän. 

Sivustolla ei ole käytössä sellaisia toimintoja, jotka edellyttävät henkilötietojen luovuttamista, kuten sivustolle kirjautumista tai kommentointia. Sivusto saattaa hyväksyä kolmannen osapuolen lähettämiä evästeitä. Esimerkiksi Facebookin tai Googlen mainoksia sisältävät sivustot saattavat lähettää tietokoneellesi evästeitä käynnin aikana. Näistä evästeistä vastaavat kolmannen osapuolen toimijat ja ilmoittavat evästekäytännöistään omilla sivuillaan. 

Verkkoselaimen asetuksia muuttamalla voit päättää, haluatko sallia evästeiden toiminnan. Voit estää selaintasi käyttämästä evästeitä, poistaa jo tallennetut evästeet ja pyytää selaimeltasi ilmoituksen uusista evästeistä. 

Muilta sivustoilta upotettu sisältö 

Sivuston materiaali voi sisältää muilta sivuilta upotettua sisältöä (esim. videoita, linkkejä, kuvia ja artikkeleita). Toisilta sivustoilta tuodun upotetun sisällön avaaminen on verrattavissa siihen, että vierailija itse kävisi kolmannen osapuolen sivustolla. Upotetun sisällön avaamisesta jää aina jälki (laskennallinen kävijätilasto) kolmannen osapuolen ylläpitämän sivuston tilastoihin. 

Toisilta sivustoilta tuodun sisällön avaaminen voi kerätä tietoa sinusta, käyttää evästeitä, upottaa kolmannen osapuolen seurantaevästeitä ja monitoroida vuorovaikutustasi upotetun sisällön kanssa, mukaan lukien vuorovaikutuksen seuranta, jos ja kun olet kirjautunut käyttäjänä sivustolle. 

Miten toimimme tietomurron tapahtuessa 

SAMKilla on toimintatapa tietomurtotilanteisiin. Epäillessäsi sivun kohdanneen tietomurron, voit olla yhteydessä tietosuojavastaavaan tietosuojavastaava@samk.fi.