Sähköinen fiilisjana

Sähköinen fiilisjana (avautuu uudelle välilehdelle)

Ohjaajan admin-näkymä (avautuu uudelle välilehdelle)

 

Sähköinen fiilisjana toimii samalla periaatteella, kuin paperinen versio. Fiilismittari mittaa yhden ryhmäkerran aikana tapahtunutta muutosta yksilön mielialassa. Ajattelemme mielialan ja fiiliksen muutoksen kertovan yleisellä tasolla pääsääntöisesti siitä, onko ryhmätoiminta tuottanut tuntemuksia, joiden kautta ryhmätoiminta koetaan mielekkääksi ja tärkeäksi. Näemme tämän itseisarvona ja yhtenä SomeBody-toiminnan keskeisenä tavoitteena. Ajattelemme, että merkityksellisyyden ja mielekkyyden kokemukset lisäävät hyvinvointia ja toimintakykyä osallistujien elämässä. (SomeBody-käsikirja, 2020)

Sähköisen fiilisjanan aloitussivun näkymä, jossa valitun hahamon kuva ja tyhjä kenttä huoneen tunnistetta varten.Voit käyttää sähköistä fiilismittari erilaisilla päätelaitteilla kuten kännykällä, tabletilla/padilla tai tietokoneella. Sähköistä fiilismittaria käyttäessäsi voit luoda ryhmällesi oman huoneen sovellukseen, jonka voit jakaa yksityisesti osallistujille fiiliksen arvioimiseen.

Osallistuja voi luoda oman hahmon, merkata oman fiiliksen fiilisjanalle ja nähdä myös toisten fiilikset. Osallistuja näkee muiden osallistujien nimikirjaimet ja hahmon sekä minkälaisia fiiliksiä on annettu, mutta ei pysty yhdistämään mikä hahmoista on antanut minkäkin fiiliksen. Fiilikset näkyvät hymynaamoina ja niiden lukumääränä.

Fiilisjana pystysuorassa, ylhäällä hymyilevä emoji ja alhaalla surullinen emoji.

Ohjaajien näkymässä voit seurata tarkemmin eriteltynä sekä yksilöiden että ryhmän fiiliksiä. Näet nimimerkin, hahmon, annetun fiiliksen numerona ja ajankohdan.

Osallistujan ohje:

  1. Avaa sovellus ohjaajan jakaman linkin kautta
  2. Anna nimikirjaimesi (oikea tai keksitty) ja valitse hahmo
  3. Jatka huoneeseen
  4. Merkkaa fiiliksesi

Ohjaajan ohje:

  1. Avaa sovellus nettiselaimella >>
  2. Anna nimikirjaimesi (oikea tai keksitty) ja valitse hahmo
  3. Ensimmäisellä kerralla luo uusi huone. Seuraavilla kerroilla voit jatkaa suoraan jo olemassa olevaan huoneeseen.
  4. Tarkastele fiiliksiä admin-näkymästä >> Jos haluat seurata ryhmäläisten fiiliksiä yksilöidymmin, niin kerää itsellesi erillinen lista siitä, kenellä on mikäkin hahmo ja nimikirjaimet. Muuten tieto sovelluksessa on anonyymiä. Asteikko admin-näkymässä on käänteinen eli mitä pienempi numero, sitä parempi fiilis.